Strammere mage av løpetrening??Tidsklemme er en årsak til at mange ikke trener regelmessig.  Dersom spesielle treningsøvelser gir flere effekter, vil antall øvelser og tiden vi trenger til å oppnå våre treningsmål bli redusert.


Jeg har lest om en studie som har forsket på dette med løpe trening i forhold til magemuskler og innstramning:

Metode


Forskerne målte EMG aktivitet i magemusklene(exeternal obliques, lower abdominals) og korsryggen (upper lumbar erector spinae og lumbosacral erecor spinae) mens triatleter og mosjonister løpte på tredemølle i 30 minutter med intensitet på 60 % og 80 % av maksimal hjertefrekvens.


I tillegg ble det gjort 30 repetisjoner med curl up og 3 minutter med modifisert Biering-Sørensen rygg trening. Også ved utførelse av disse øvelsene ble EMG aktiviteten målt i muskler nevnt ovenfor.


Resultat


Triatletene hadde høyere aktivering i mage- og korsryggmusklene enn mosjonistene.


De funksjonelle ryggøvelsene gav mindre EMG aktivitet enn løping ved 60 % og 80 % av maksimal hjertefrekvens.


Magemusklene hadde lavere EMG aktivitet når forsøkspersonene løp ved 60 % og 80 % av maksimal hjertefrekvens sammenlignet med øvelsen curl-ups.


Konklusjon


Triatleter hadde større muskelaktivering i mage- og korsryggmusklene enn mosjonistene ved løping, noe som er med på å bidra til bedre løpeprestasjoner.  Musklene i korsryggen kan bli mer effektivt aktivert ved løping sammenlignet med økter med funksjonell styrketrening for korsryggen.


Ut fra dette konkluderer forskerne at løping er en effektiv og multifunksjonell trening hvor man får kombinert utholdenhetstrening med forbedring i styrke i muskler i korsrygg og mageregion.
Så da er det vel bare og løpe på da:)?

Én kommentar

joggurt

14.jul.2010 kl.10:08

takk for nyttig informasjon :D jeg personlig elsker å løpe ;)

Skriv en ny kommentar

hits